k Back /

In het hart van het oude Namen, in een oud herenhuis, ligt het Felicien Rops-Museum, gewijd aan de beroemde kunstenaar, het museum biedt ruimte voor zakelijke evenementen. ‘s Avonds kan de locatie worden geprivatiseerd voor presentaties, cocktails, bezoeken… 900m² tentoonstellingsruimte, waar het werk van Félicien Rops zich over de permanente collecties op twee verdiepingen verspreidt. Bovendien, toont de tuin van het museum in de zomer zijn charmes, met een verfrissende receptieruimte. Alleen de audiovisuele zaal (beschikbaar overdag van dinsdag tot en met vrijdag) Volledige dag (van 9u tot 18u): 250 € Halve dag (van 9u tot 13u of van 14u tot 18u): 150 € Museum De zalen die beschikbaar zijn voor verhuur zijn voornamelijk tentoonstellingszalen en deze moeten toegankelijk blijven voor bezoekers tijdens de openingsuren van het museum (10u-18u). De verhuur van deze zalen is dus enkel mogelijk na 18u. Avond: forfait (van 18u tot 22u30): 400 € Per extra begonnen uur: 100 € Toegangsprijs systematisch toe te voegen: 2,50 € per persoon In deze prijs is het gebruik van de lokalen, de verwarming of airco, de elektriciteit, de vestiaire en het onthaalpersoneel inbegrepen.

Félicien Rops Museum

Van Moderniteit tot Symbolisme met Félicien Rops

Het museum, dat zich in het oude centrum van Namen bevindt, stelt het leven en werk van Félicien Rops voor van het begin van zijn carrière als karikaturist tot zijn meer gewaagde werken. Félicien Rops werd geboren in 1833 en stierf in 1898 en beleefde de 19de eeuw, een periode die gekenmerkt wordt door de industriële revolutie, een evolutie van waarden en normen en de Moderniteit die plaats maakt voor het Symbolisme in de kunst. Het museum wil een plaats zijn waar het temperament van deze uitzonderlijke kunstenaar tot uiting kan komen.

OGroepen

Samen met een gespecialiseerde gids bezoekt u de permanente collectie of de tijdelijke tentoonstelling. Het Félicien Rops museum stelt elk jaar meerdere tijdelijke tentoonstellingen voor rond verschillende thema’s zoals de 19de eeuw, oude of hedendaagse grafische kunst, bepaalde aspecten uit het werk van Rops, enz. Naast een klassieke rondleiding van de vaste collectie biedt het museum ook thematische bezoeken aan zoals het parcours Rops & de Rechten van de Mensen of Rops de brievenschrijver. De rondleiding kan ook worden aangepast op vraag van de groep. De gids nodigt de groepen uit om actief deel te nemen, te reageren en zich te laten verrassen en ontroeren door de werken.

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Een museum betreden kan soms een moeilijke oefening zijn… Want de toegangsprijs is niet de enige drempel om cultuur te beleven…Het museum biedt speciale bezoekprogramma’s aan, aangepast voor personen met beperkte mobiliteit en/of voor sociale organisaties.

lZie de aanbieding

JScholen

Het museum ziet zichzelf als de plaats waar het buitengewoon temperament van Félicien Rops tot uitdrukking komt en biedt een brede waaier aan pedagogische formules aan. Het bezoek met creatief atelier, de dag in het museum, de focus op het kleuteronderwijs, het Parcours Rops de brievenschrijver, het Parcours Rops & de Rechten van de Mens en het Parcours voor jongeren zijn enkele mogelijkheden om het Rops museum te ontdekken.

lZie de aanbieding

MBedrijven en organisaties

Het Rops museum is gelegen in het historisch centrum van Namen en biedt de ruimte voor evenementen van bedrijven en organisaties. Na 18u kan het museum exclusief geopend blijven voor presentaties, drinks, speciale bezoeken… Het werk van Félicien Rops wordt tentoongesteld in een ruimte van 900 m² over twee verdiepingen. Bij mooi weer is de tuin de ideale plaats voor een aangename receptie. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met het museum.

lZie de aanbieding

5 B

Praktische informatie

Félicien Rops Museum

Rue Fumal 12
5000 Namur

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (2)2 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea met hetzelfde thema