Gaspar Museum

Kunst en geschiedenis van Aarlen en omstreken

Het Gaspar Museum is gelegen aan de rand van een mooi park. Het gebouw was lang een privéwoning, maar werd aan de stad nagelaten door Charles Gaspar, de laatste erfgenaam van een burgerfamilie. Vandaag stelt het collecties voor die betrekking hebben op alle domeinen van de kunst. Dankzij onze kleine mascotte, Charly, zullen uw kinderen en uzelf de schilderkunst, de beeldhouwkunst, de fotografie … ontdekken door eigen kunstwerken te creëren!

OGroepen

Rondleidingen door de permanente collecties en tijdelijke tentoonstellingen zijn toegankelijk voor alle groepen. De rondleidingen zijn door enige reservering, minimaal 7 dagen van te voren. Ze kunnen ook worden gedaan buiten de openingstijden van het museum (alleen telefonisch contact).

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Rondleiding voor slechthorenden:

Rondleidingen door permanente en tijdelijke collecties zijn toegankelijk voor doven en slechthorenden dankzij de medewerking van het SISW (Service d’Interprétation des Sourds de Wallonie): de museumgids wordt begeleid door een tolk.

Rondleiding voor slechtzienden:

Een bezoekroute werd  in de permanente ruimtes van het museum ontwikkeld. De bezoeker kan het werk en het universum van Charles en Jean Gaspar ontdekken dankzij speciaal ontworpen media voor visueel gehandicapten: leesbrieven, reliëfschildering, geluiden, geuren … De nadruk ligt op de ontmoeting tussen het publiek en de werken, evenals het delen van ervaringen. De cursus is ontworpen in samenwerking met het federale werk “Vrienden der Blinden”.

lZie de aanbieding

JScholen

Het museum biedt een programma van thematische rondleidingen, animaties en workshops met verschillende thema’s, gericht op een actieve benadering van de werken. Voor kinderen van de 1ste kleuterschhool tot aan het 6de secundaire.

lZie de aanbieding

6 B

Praktische informatie

Gaspar Museum

Rue des Martyrs 16
6700 Arlon

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Classification des attractions en Wallonie (2)2 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek