Ianchelevici Museum (MiLL)

Beeldhouwwerken van Idel Ianchelevici en nog meer

Het MiLL Museum is ondergebracht in het voormalig Justitie Paleis van La Louvière, gelegen in het hart van de stad, en streeft naar een dubbel doel.

Op het gelijkvloers geeft de permanente verzameling van het museum alle aspecten  weer van het oeuvre van de Roemeense beeldhouwer Idel Ianchelevici (1909 – 1994) weer: tekeningen, beeldhouwwerken (gipsen modellen en werken in taille directe), maar ook het leven van de kunstenaar, de belangrijkste fasen van zijn loopbaan en zijn bijdragen tot de numismatiek en tot de filatelie komen aan bod.

Op de eerste verdieping voert het museum een actief beleid rond tijdelijke tentoonstellingen gericht op de  hedendaagse kunst.

 

LPersonen met specifieke behoeften

Omdat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk zijn, biedt het museum rondleidingen aangepast aan kwetsbare doelgroepen: slechthorenden, slechtzienden en verstandelijk gehandicapten, dankzij multisensorische cursussen, gebarentaalactiviteiten en aangepaste educatieve activiteiten. Ontdek onze verschillende projecten: het Museum binnen handbereik, Gebaar & Museum, Slim Museum.

In 2010 werd de permanente collectie van het museum aangepast aan de slechtzienden en blinden via een multi-zintuiglijke reis. Sindsdien biedt het museum rondleidingen aangepast aan dit publiek, maar ook aan slechthorenden en verstandelijk gehandicapten. De ondernomen maatregelen ten gunste van de kwetsbare doelgroepen heeft het museum in 2012 de CAP48-prijs van de burger onderneming opgeleverd in de categorie Coup de cœur.

lZie de aanbieding

JScholen

Een bezoek aan het MiLL

EEN COLLECTIE –  STAGIAIR BEELDHOUWERS
Bronzen sculpturen, gipsmodellering, directe steengroottes van Idel Ianchelevici (1909-1994), manipulatie van monsters van materialen, gereedschappen, observatiegames, expressie … De reis wordt uitgebreid met een creatieve workshop waarmee je de onderwerpen kunt verkennen en creativiteit kunt stimuleren!

EEN RUIMTE VOOR HEDENDAAGSE KUNST
Tijdelijke tentoonstellingen zijn een kans om kunstenaars en werken van grote originaliteit van vormen, materialen en kleuren te ontdekken, van thuis of elders, en om te experimenteren met afbeeldingen en volume in de studio.

lZie de aanbieding

7 B

Praktische informatie

Ianchelevici Museum (MiLL)

Place communale 21
7100 La Louvière

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek