Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker

Ontdek de carnavals op onze aardbol

Hebt u zin om op wereldreis te gaan ? Het Museum nodigt u uit tot een boeiende ontdekkingstocht door de feesten en rites van de gehele wereld. Reis van het carnival van Binche tot de winterfeesten in Europa, via Latijns-Amerika tot de gemaskerde ceremoniën van Noord-Amerika, van de mysterieuze maskers van Afrika tot de fascinerende tradities van Azië en Oceaniê en maak kennis met de universaliteit en het menigvuldige gebruik van het masker. Het museum organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen die zowel door hun thema’s als door hun ensceneringen de bezoeker verrassen.

OGroepen

Het unieke Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker, gelegen in één van de beroemdste carnavalsteden (werelderfgoedlijst van UNESCO), is een ideale plek voor uw uitstappen. De gemaskerde rituelen, die zo ondoordringbaar en mysterieus lijken, zullen geen geheimen meer voor je hebben! Als u een uitzonderlijke verjaardag wenst te organiseren, biedt het museum u de mogelijkheid om dit te vieren door maskers op te maken, zich te vermommen en kaarsen uit te blazen in de cafetaria.

Boeking van rondleidingen (in het Frans, Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Spaans) en workshops is verplicht en gebeurt  per telefoon, fax of e-mail (onder voorbehoud van beschikbaarheid). 0032 (0) 64 33.57.41 – 0032 (0) 64 34.14.30. accueil@museedumasque.be

LPersonen met specifieke behoeften

Het museum is toegankelijk voor de PBM en biedt aangepaste rondleidingen voor het kwetsbaar publiek: slechthorenden, slechtzienden en geestelijk gehandicapten … aan de hand van animaties, bezoeken die toelaten maskers aan te raken en aangepaste workshops en educatieve activiteiten.

Contact per telefoon, fax of e-mail. 0032 (0) 64 33.57.41 – 0032 (0) 64 34.14.30. accueil@museedumasque.be

JScholen

Omdat elk kind uniek is, zal zijn ontwerp het ook zijn! Creatieve workshops worden aangeboden aan kinderen vanaf 6 jaar oud. Deze bieden de verkenning van het masker door middel van verschillende thema’s (materialen, vormen, kleuren, enz.) Die variëren naargelang de tentoonstellingen. Om zich al luisterend in te beelden, worden ook levende leesworkshops aan de peuters aangeboden, ten einde hun verbeelding rond het gemaskerde ritueel op te wekken.

MBedrijven

Verjaardag, seminarie, teambuilding, vergadering, conferentie … Op zoek naar een speciale plek om uw evenementen te organiseren … denk aan het Maskermuseum! Het 18e-eeuwse gebouw biedt een bijzondere charme en begrenst het gemeentepark dat een aangename wandeling kan bieden. Het auditorium op het gelijkvloers van het museum biedt 120 zitplaatsen en is uitgerust met een podium voorzien van een bioscoopscherm en een projector. De kantine biedt plaats aan 180 personen en 50 zitplaatsen. Formules die seminaries, museumbezoeken, entertainment en snacks combineren, kunnen op maat worden gemaakt.

Contact per telefoon, fax of e-mail. 0032 (0) 64 33.57.41 – 0032 (0) 64 34.14.30. accueil@museedumasque.be

5 B

Praktische informatie

Internationaal Museum van het Carnaval en het Masker

Rue Saint Moustier 10
7130 Binche

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Classification des attractions en Wallonie (2)2 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek