k Back /

Livre et Art

Welkom bij “Livre et Art”: koffiehuis en boekhandelaar binnen het Musée L, het museum van de UCL (Université Catholique de Louvain).

Een verse plaats bij de boekwinkel “Livre et Art” om de publicaties en objecten van het museum voor te stellen en om u op de hoogte te houden van onze dagelijkse ontdekkingen en onze favorieten, terwijl u in deze vriendelijke ruimte van een kleine catering kunt genieten.

Een plek die is gewijd aan uiterst creatieve boeken of het nu om literaire creaties, micro-edities, kunstenaarsboeken of objectboeken gaat. Op de tafels vind je het werk van “kleine uitgevers”, die nog publiceren als een ware kunst: Esperluète, Tandem, Pierre d’Alun, Tétras-lyre, Carnets du dessert de lune, Apeiron…

Museum L

Het Museum L: een nieuw universitair museum waar wetenschappelijke collecties zich verenigen met werken in dialoog... Dit alles bezorgt uitzonderlijke emoties.

Het Museum L, nieuw museum van de UCLouvain, is gelegen op de Place des Sciences in Louvain-la-Neuve, en werd in november 2017 geopend in een volledig gerenoveerd gebouw. Het gaat om het allereerste universitair museum van grote schaal in België, of meer dan 3830 m² toegankelijk voor het publiek. Zijn specifieke kenmerken? De dialogen die worden ingeblazen tussen de werken, de unieke wetenschappelijke verzamelingen van de UCLouvain en 3 labs (laboratoriums) waar het publiek vooral de kunstwerken kan behandelen. De ruimtes van het museum beantwoorden aan een verlangen : een « maison d’hôtes » zijn, een plek die open is voor iedereen.

Een Boeddha naast een Christus uit de Middeleeuwen,  antieke geschriften vlak tegenover rekenmachines… het Museum L, rijk aan 32.000 stukken, durft de meest ongekende en buitengewone ontmoetingen aan om ons te spreken over de wereld en de mensheid. Men merkt er kunstwerken maar niet uitsluitend omdat de bezoeker ook de wetenschappelijke verzamelingen van de UCL kan waarnemen. Exemplaren van natuurgeschiedenis, archeologische en etnografische voorwerpen of nog wetenschappelijke uitvindingen worden op 2.600 m² van de expo tentoongesteld, in het hart van een emblematisch gebouw uit moderne belgische architectuur. Het Museum L is een museum gelijk geen ander: het is een plaats voor uitwisselingen en voor leven, gewijd aan emotie en exploratie.

LPersonen met specifieke behoeften

Het museum zet zich ook in om de toegang tot de ruimten zo gemakkelijk mogelijk te maken en aangepast materiaal te voorzien voor bezoekers op leeftijd of met een beperking. Zo is het gebouw ingericht voor personen met beperkte mobiliteit (PBM) en zijn de bezoeken aangepast aan personen met een handicap.

5 B

Praktische informatie

Museum L

Place des Sciences, 3
1348 Louvain-la-Neuve

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea met hetzelfde thema