Museum van het land van Ourthe-Amblève

De geschiedenis van de Ourthe-Amblève streek in een oude pastorie

Achter de muren van een oude geklasseerde pastorie uit de 17de eeuw ontvouwt de collectie van het museum van het land van Ourthe en Amblève u de geschiedenis van de mens en van de Belgische blauwe steen in onze regio.

OGroepen

De Ourthe-Vesdre-Amblève is een levendige streek. Wandelingen, cursussen, proeverijen, … een waaier van gevarieerde activiteiten die jong en oud zullen bekoren. Wilt u de lokale ontdekking afronden met een rondleiding in het Frans of in het Nederlands? Reserveren verplicht via telefoon 04 369 26 44 of mail musee@comblainaupont.be (afhankelijk van beschikbaarheid).

Neem rechtstreeks contact op met het museum voor meer informatie.

LPersonen met specifieke behoeften

Omdat de cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn, maakt het museum deel uit van het Access-i-etiketteringsproces. Een gemakkelijk leesbare en begrijpelijke bezoekersgids is op verzoek verkrijgbaar bij de receptie.

lZie de aanbieding

JScholen

Door middel van een chronologische reisroute aangepast en ontwikkeld uit het gezichtspunt van de mens, de steen en zijn omgeving, zal een rondleiding de klassen toelaten om het verleden van onze streken even onder de loep te plaatsen.

lZie de aanbieding

3 B

Praktische informatie

Museum van het land van Ourthe-Amblève

Place Leblanc, 1
4170 Comblain-au-Pont

  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (1)1 soleil
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek