Museum van Openbaar Vervoer van Wallonië

Meer dan twee eeuwen transportgeschiedenis: wagons uit het verleden tot het stadsvervoer van de toekomst

Het Museum van Openbaar Vervoer verkent de geschiedenis van het stadsvervoer in de streek van Luik en in Wallonië vanaf de 18e eeuw tot heden. Het museum stelt een vijftigtal voertuigen voor: door paarden getrokken rijtuigen, door paarden getrokken en elektrische trams, trolleybussen, bussen, enz. Historische documenten, soundscapes, interactieve en audiovisuele apparaten maken de tentoonstelling compleet. Het museum kijkt niet alleen naar het verleden, het presenteert ook de uitdagingen van de mobiliteit van vandaag evenals innovatieve projecten in België en de wereld op het gebied van duurzame mobiliteit.

OGroepen

Groepen kunnen het museum vrijelijk ontdekken door gebruik te maken van de audiogids, beschikbaar in vier talen, of kiezen voor een bezoek met een gespecialiseerde gids. De rondleiding kan de permanente collectie of een tijdelijke tentoonstelling omvatten. Het kan ook worden aangepast aan specifieke verzoeken. Groepen kunnen hun museumbezoek (al dan niet geleid) combineren met een “gourmet pauze” in de cafetaria. Er worden twee formules voorgesteld: het vieruurtje of de koude schotel.

lZie de aanbieding

JScholen

Het Transportmuseum biedt een rijk en gevarieerd programma van schoolactiviteiten, rond het thema van duurzame mobiliteit: animatiespel, creatieve activiteit, stadscircuit, animatie voor wetenschappelijke ontwaking of nog bezoeken in combinatie met andere musea. Er zijn animaties aangepast voor alle leeftijden. Een bezoek aan ons museum inspireert reflectie op de evolutie van mobiliteit in stedelijke milieus, op wat mobiliteit vandaag is, thuis en over de hele wereld, en nodigt ons uit om naar de toekomst te kijken!

lZie de aanbieding

MBedrijven

Het museum beschikt over uitstekende faciliteiten die de ontvangst en organisatie van een brede waaier aan evenementen mogelijk maken, zoals seminaries, recepties, conferenties, … Uw evenementen, groot of klein, worden versterkt door het uitzonderlijk kader van het museum.
Het museum biedt verschillende ruimtes:
– Het auditorium: audiovisuele ruimte met 126 zitplaatsen uitgerust met alle benodigde apparatuur voor de juiste organisatie van een conferentie of seminarie;
– De cafetaria, die plaats biedt aan maximaal 70 personen en beschikt over een bar en een aangrenzende professionele keuken;
– De permanente tentoonstellingsruimte van 3500 m², die plaats biedt aan 700 zittende en meer dan 1000 rechtstaande mensen. Deze open ruimte is heel flexibel en laat toe om gevarieerde evenementen te organiseren.

lZie de aanbieding

5 B

Praktische informatie

Museum van Openbaar Vervoer van Wallonië

Rue Richard Heintz, 9
4020 Liège

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek