Wellington Museum

Een venster op één der belangrijkste veldslagen van onze geschiedenis

Het Wellingtonmuseum is ondergebracht in een voormalig postrelais in het hartje van Waterloo. De hertog van Wellington, de bevelhebber van het geallieerde leger, gebruikte de herberg op 17 en 18 juni 1815 als hoofdkwartier.

U kunt er de kamer van de Hertog, het bureau waaraan hij zijn overwinningsrapport “Bulletin de Victoire” schreef, en de slaapkamer van zijn adjudant bezoeken. Verschillende andere zalen tonen documenten, gravures, wapens en authentieke souvenirs. Elke ruimte is telkens gewijd aan het leger van een van de landen die deelnamen aan de strijd. Hier vindt u ook een collectie van wapens, met zeldzame exemplaren, zoals onder meer “la Suffisante”, een kanon, gemaakt in 1813, waarvan de kanonkogels elk 6 pond wegen, en dat op het Slagveld werd buitgemaakt.

Het toegangsticket voor de individuele bezoeker geeft recht op een audiogids, beschikbaar in verschillende talen. De duur tijd van een volledig bezoek bedraagt ongeveer 50 minuten.

OGroepen

Mogelijkheden geleide bezoeken (op reservatie).

lZie de aanbieding

JScholen

Mogelijkheid om een ​​bezoek te organiseren, speciaal ontworpen voor de jongsten.

LPersonen met specifieke behoeften

Voorlopig beschikken we slechts over een oprit aan de achterkant van de tijdelijke tentoonstellingshal, waardoor de toegang zeer sterk beperkt is (ons gebouw is geclassificeerd). Onze nieuwe scenografie zal de nodige aanpassingen integreren om een makkelijke toegang voor een breder publiek mogelijk te maken (inclusief lift).

4 B

Praktische informatie

Wellington Museum

Chaussée de Bruxelles 147
1410 Waterloo

Specifieke aanbiedingen

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek