Museum van Klein Formaat van Hedendaagse Kunst

Dit miniatuur museum is een museum voor hedendaagse kunst, geopend door enkele kunstliefhebbers die een zo breed mogelijk publiek willen aantrekken om de verschillende facetten van de hedendaagse kunst te ontdekken aan de hand van internationale collecties.

Dit Museum is erkend door de Federatie Wallonië-Brussel en is gelegen in Nismes, in het zuiden van de Provincie Namen. De collectie omvat ongeveer 4.000 werken van hedendaagse kunst, geschonken door meer dan duizend Belgische en internationale kunstenaars, waaronder: Christo en Jeanne-Claude, Bram Bogart, Antonio Segui, Jiri Kolar, Jo Delahaut, enz.  Deze unieke plek in Europa biedt verschillende exposities aan, waarvan de werken het A4-formaat niet overschrijden. Alle technieken die op papier kunnen gerealiseerd worden, zijn hier aanwezig: gravures, tekeningen, inkten, schilderijen, foto’s, infographics, enz.

Ontvangst, rondleidingen, pedagogische en ludieke artistieke activiteiten in het Nederlands elke donderdag en op afspraak op alle andere dagen van het jaar.

 

JScholen

In 2011 heeft het museum een ​​permanente tentoonstellingsruimte ingericht om verschillende doelgroepen in staat te stellen de werken van zijn collectie te ontdekken en in het bijzonder om docenten een kwalitatief hoogstaand educatief instrument aan te bieden. We willen docenten en studenten een artistiek programma aanbieden, in verband met hun lesprogramma, in een doordachte didactische lay-out, met behulp van moderne disseminatietechnieken en aangepast aan de situatie van bezoekende kinderen (hun grootte in acht genomen). Kortom, een modern museum met een menselijke dimensie met een showroom die nauwelijks groter is dan een schoolklas.

In 2016 wilde het museum deze ‘open’ ruimte uitbreiden naar de schoolomgeving door een reeks rondreizende activiteiten voor kleuters aan te bieden.

lLe Musée-Ecole

KMarmaille&Co

Wanneer je met je broers en zussen komt, terwijl je ouders de tentoonstelling bezoeken, zul je in staat zijn om de illusie te creëren dankzij optische effecten: stel je voor dat het hoofd van de slang die je net hebt getekend zich van het blad losmaakt!

Tijdens deze activiteit kun je een kunstwerk, een object, allemaal in 3D maken: stel je voor een bril te tekenen, deze te dragen en vervolgens aan je vrienden te laten zien!

Als je een foto van je familie meeneemt, krijg je de kans om het opnieuw in 3D te tekenen!

LPersonen met specifieke behoeften

Er is momenteel geen toegang beschikbaar voor PBM’s en mensen met speciale behoeften in het gebouw. Het museum is van plan om in 2019 naar een gebouw te verhuizen dat toegankelijk is voor deze verschillende doelgroepen. Neem direct contact met ons op voor informatie over de huidige en geplande situatie.

1 B

Praktische informatie

Museum van Klein Formaat van Hedendaagse Kunst

Rue Bassidaine, 6
5670 Nismes
Belgique

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek