Museum voor Schone Kunsten van Charleroi (MBArts) = heropening 17/12/2022!

Mooie ontdekking van belangrijke mijlpalen uit onze kunstgeschiedenis

Het MBArts (Musée Beaux Arts) bewaart getuigenissen van het artistieke verleden [19e en 20e eeuw] en heden van Charleroi, en ruimer uit Wallonië. Het Museum schenkt ook aandacht aan hedendaagse kunstenaars die op de een of andere manier deze streek en de grote maatschappelijke en menselijke uitdagingen eigen aan onze tijd schetsen.

De aldus gevormde verzameling, meer dan 3.000 stukken, laat toe een breed zicht te werpen op de verschillende stromingen binnen de nationale en internationale kunstgeschiedenis, zoals Neoclassicisme, Romantiek, Oriëntalisme, Realisme, Néo en Post-Impressionnisme, Abstracte kunst en Moderne kunst.

OGroepen

Het museum die u begeleid door de belangrijke mijlpalen uit de lokale en Belgische geschiedenis en kunstgeschiedenis, de hedendaagse kunst en die ons aan te denken zetten over de plaats van de mens in de samenleving.
Voor de Tijdelijke tentoonstellingen : www.charleroi-museum.be
Geleide bezoeken mits reservering.

JScholen

Het museum als plek om te ontdekken, om te proeven van kunst en kunstenaars, om jezelf en de wereld te doorgronden, beschikt over een Educatieve & culturele dienst. Die heeft als taak betrokkenheid te stimuleren, ruimte te geven aan emoties, kennis bij te brengen en het kritisch oordeelsvermogen te ontwikkelen.
Permanente en tijdelijke tentoonstellingen : Rondleidingen en actieve bezoeken, rondleiding met thema, voor immersieonderwijs.

MBedrijven

Een troef voor evenementen (receptie, persconferentie…)

1 B

Praktische informatie

Museum voor Schone Kunsten van Charleroi (MBArts) = heropening 17/12/2022!

Salles d'exposition au Palais des Beaux-Arts
Place du Manège, 1
(entrée extension vitrée)
6000 Charleroi

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek