Postes Restantes Museum

Het Postes Restantes Museum bevindt zich in één van de vleugels van de Ferme Castrale van Hermalle-sous-Huy naast het aangrenzende kasteel dat nog steeds door grachten wordt omringd. Deze hoeve dateert uit de 17e en 18e eeuw en zijn gebouwen vormen een vierkant rond een geplaveide en bosrijke binnenplaats. In de andere vleugels liggen het Gourmandise-museum en een taverne die oude recepten voor drankjes en eten verkiest.

Enige Belgische museum gewijd aan de geschiedenis van de post en het schrijven sinds 2003, het biedt een collectie als geen ander waarmee de gids u vele anekdotes en grappige verhalen uit de oudheid tot vandaag kan vertellen. De rondleiding, die begint met een diavoorstelling, duurt anderhalf uur.

Jean-Luc Godard schreef: “Televisie is als de post, het zendt uit”. ‘Een museum zendt ook uit – daar is het zelfs voor gemaakt! Denk er over na…

KIndividuen en gezinnen

Bezoek op afspraak in het weekend.

Citaten van bezoekers: “Klein museum: deze zomer heb ik de gelegenheid gehad om het Postes restantes Museum te bezoeken. Mevrouw Nicole Hanot heeft een fantastische schrijfobjecten collective (…) (Nat – augustus 2007, forum van plumes-et-calames.be). ” ‘Ik zou u dit bericht willen sturen na het bezoek dat we gisteren met u aan het postmuseum hebben gebracht. Ik kan bevestigen dat de kinderen opgetogen waren en dat Florent het onderwerp nu toegankelijker vindt: hij is vandaag aan de slag gegaan met het schrijven van wat hij van uw presentatie heeft geleerd. Nogmaals bedankt! … (Valérie Lauvaux 7 april 2014, per e-mail) “

PSenioren

Bezoek op afspraak in het weekend.

Comfortabele stoelen zijn beschikbaar. Eveneens een rollator en een rolstoel op aanvraag.

MBedrijven

Verandering van omgeving! Welke betere manier om nieuwe ideeën te laten ontstaan ​​dan ver van de hectiek van het kantoor te gaan? In een industriële regio, in de buurt van Luik en Hoei, Bierset en Tihange met gemakkelijke toegang via de N90, bieden we een eiland van landelijke rust, met een bijna middeleeuwse charme: het Postes restantes museum en de ontdekking van oude gerechten in de taverne van het Gourmandise-musem. Seminars, brainstorms, recepties, conferenties: gewelfde zalen, taverne met oude voorwerpen versierd  en met open haard, bloemrijk terras, bosrijk binnenplaats staan ​​ter beschikking van mensen die nieuwsgierig naar verandering zijn.

OGroepen

Bezoek op afspraak tijdens de week en in het weekend.

“Bij het verlaten van de toeristische gebaande paden, hadden we een geweldige tijd, rijk aan kennis en historische anekdotes. Een geslaagde dag, vooral dankzij onze gids die ons vergezelde tijdens deze escapade, die zowel de aspecten met betrekking tot geschiedenis, sociaal, architectuur, economie, …, en allemaal geëmailleerd met vaak gedenkwaardige anekdotes. Copin’Age vzw, mei 2015. “

Een collectie als geen ander, een taverne die oude recepten viert, een rommelmarkt met boeken en voorwerpen, een warm welkom op een 17e-eeuwse site. ! Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met het museum.

JScholen

Het Postes restantes museum is een geweldig schooluitje voor jong en ouders. Onder begeleiding van professionals ontdekken ze een zeldzaam en authentiek erfgoed, worden ze bewust gemaakt over de culturele diversiteit van weleer en vandaag. Een originele leerplek die uw werk op school aanvult. Deze kan bovendien de as van uw bezoek bepalen! Meer ? Postkunstworkshop, taverne om te picknicken, binnenplaats om te ravotten!

LPersonen met specifieke behoeften

Mensen in moeilijkheden of andersvalieden zijn welkom in het museum Postes Restantes! Lichamelijk gehandicapten, slechtzienden, verstandelijk gehandicapten of begunstigden van “artikel 27 ″.

Onze vereniging, die de CAP48 Citizen Enterprise Award 2009 ontving voor “haar zeer actieve beleid van toegankelijkheid ondanks beperkte middelen”, heeft zich met succes onderworpen aan de audits van Access-i en Access-city.

lZie de aanbieding

1 B

Praktische informatie

Postes Restantes Museum

Chaussée Freddy Terwagne 132a,
4480, Hermalle-sous-Huy

Specifieke aanbiedingen

  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek