k Back / Een activiteit organiseren

Een originele en ongebruikelijke site

Door het Prehistomuseum te kiezen om uw evenement te organiseren, biedt u uw gastheren de exclusiviteit van een originele en eigenzinnige site. Dit museum van 30 ha van een nieuw soort verwelkomt u in een buitengewone omgeving in het hart van een bos met de archeologische vindplaats van de Ramioul-grot. Met het culturele aanbod van het Prehistomuseum en zijn infrastructuur kunt u uw programma en de ervaring aanpassen aan uw collega’s, klanten, personeel en hun families. Of het nu gaat om een ​​Incentive project, een green, een Team Building, een congres, een algemene vergadering of zelfs een Family Day of een bedrijfsavond, de plekken en activiteiten zijn zorgvuldig geselecteerd om aan de geest van uw project te voldoen. In het Prehistomuseum zijn het de bezoekers die hun bezoek creëren door te kiezen uit de 12 tentoonstellingen en ervaringen op basis van hun interessegebieden en hun gevoeligheid. Om je ervaring compleet te maken, is eten in het Prehistomuseum een ​​echte museumervaring! Afhankelijk van uw evenementen, kan het Archéorestaurant zijn aanbod makkelijk aanpassen: historisch feest, uitstekende historische en prehistorische gerechten, cocktailreceptie, …


Prehistomuseum

30hectare aan ervaringen in het midden van een bos

Het Prehistomuseum is een origineel en boeiend museum voor het ganse gezin. 30 hectare aan ervaringen in het midden van een bos tussen Luik en Hoei.

– 1 geclassificeerde grot
– 2 permanente tentoonstellingen
– 2 tijdelijke tentoonstellingen per jaar
– 9 ervaringen in volle natuur
– praktische workshops
– archeorestaurant
– 1 mammoetenspeelplein
– 8 km wandelpaden in het bos

OGroepen

Het Prehistomuseum verwelkomt u in een ongewone omgeving in het hart van een bos met de archeologische vindplaats van de Ramioul-grot. Kom en geniet van een unieke groepservaring. Een animerende archeoloog zal je vergezellen. Hij bevordert uitwisselingen, bezielt de dag, beantwoordt vragen en brengt zijn passie over op jou.

JScholen

We willen je de kans geven om een ​​unieke ervaring met je klas op te doen. Om elk bezoek uniek te maken, raden we u aan te kiezen uit verschillende thema’s die speciaal zijn geselecteerd op basis van het niveau van uw klas. Het museum legt u geen programma op, maar biedt activiteiten aan en adviseert u bij uw keuzes. Je bouwt aan je bezoek!

LPersonen met specifieke behoeften

In zijn animaties biedt het Prehistomuseum verschillende benaderingen: zintuiglijke, kinesische, vertellende benaderingen, manipulaties … Afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw klas en de doelstellingen die u nastreeft, bouwen we samen met u een bezoek op maat voor u zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Bij de modernisering van de infrastructuur werd bijzondere aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de site voor alle doelgroepen. Het hoofdgebouw waarin de collecties, de tentoonstellingsruimte en het studie- en conservatiecentrum zijn ondergebracht, is uitgerust met een lift. Voor de nabijgelegen buitenomgeving zijn de hellingen zo veel geëgaliseerd als de vallei het toelaat om de toegang tot workshops en re-enactments te vergemakkelijken.

We nodigen u daarom uit om contact op te nemen met de educatieve afdeling van het Prehistomuseum, die tot uw beschikking staat om een ​​entertainmentprogramma op maat te ontwerpen.

Je kunt ze bereiken per telefoon op 04 /275.49.75 of per e-mail op info@prehisto.museum 

lZie de aanbieding

2 B

Praktische informatie

Prehistomuseum

Rue de la Grotte 128
4400 Flémalle

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea met hetzelfde thema