Het Reuzenhuis

In het Reuzenhuis heerst er heel het jaar een feeststemming. In dit museum, ingericht in een herenhuis in de Lodewijk XV-stijl, wordt de bezoeker uitgenodigd een fascinerende reis te maken via de wereld van de reuzenpersonages.

Tijdens deze ontdekking worden alle zintuigen aangesproken. Hier ziet men hoe een reus wordt gecreëerd, iets verder de verschillende draagsystemen, de overdracht van het feest van generatie op generatie…

Het fenomeen van de reuzen beperkt zich niet tot onze grenzen. Men vindt reuzen overal in Europa. U leert ze kennen via rijkelijk geïllustreerde documentaires.

Het Reuzenhuis biedt eveneens op regelmatige basis tijdelijke tentoonstellingen over gevarieerde thema’s aan.

Doe uzelf een plezier en slenter rond in deze magische plaats in het stadscentrum!

JScholen

Naast de ontdekking van het museum vindt men ook leuke en originele activiteiten, aangepast aan de verschillende onderwijsniveaus:

Voor 3 tot 5-jarigen (M1-M3): Storytelling-tour (1u30) met bovendien: het coöperatief spel Het Ontwaken van de Reuzen (1u) of de inleidende workshop over graveren Le Collagraphe (1u30)

Voor kinderen van 6 tot 9 jaar (P1-P3): Visites Légendes (1u30) met bovendien: de schilderworkshop Teken me een reus (1u30) of de inleidende workshop over graveren Le Collagraphe (1u30)

Voor 9 tot 12-jarigen (P4-P6): de animatie Mini-experts (1u30), met daarnaast: Workshopgeheimen (1u30) of een bezoek aan “Légendes” gevolgd door de initiatie in de drukkunst  Le Monotype (1u30).

OGroepen

Rondleidingen van 1u30 worden aan groepen (van 15 tot 25 pers) op reservatie aangeboden.

Mogelijkheid om een ​​koffie of een”Gouyasse” bier te drinken in onze cafetaria (alleen op reservering).

lZie de aanbieding

KFamilies

Er zijn speciale evenementen gepland voor kinderen die een verjaardag willen organiseren, er worden regelmatig rondleidingen aangeboden aan familiegroepen en elk jaar trekt Sinterklaas liefhebbers van bordspellen aan.

Om de ontdekking van de plaats nog aangenamer te maken, laat een familieactiviteit toe het museum vanuit een andere invalshoek te ontdekken. Deze speelse en aantrekkelijke formule dompelt je onder in de wereld van reuzen … Zonder twijfel een goed moment van gezelligheid!

LPersonen met specifieke behoeften

Toegang voor personen met beperkte mobiliteit is beperkt wegens historische redenen (oud gebouw). Voor uw gemak is het aangewezen uw bezoek op voorhand aan te kondigen.

1 B

Praktische informatie

Het Reuzenhuis

18, rue de Pintamont,
7800 Ath

  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (3)3 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek