Silex’s

De Neolithische vuursteenmijnen van Spiennes

Gelegen in een natuurlijk schrijn, laat de Silex’s, of de Neolithische vuursteenmijnen van Spiennes, alle facetten van deze buitengewone archeologische site ontdekken. Deze sinds 2000 erkende UNESCO-Werelderfgoedsite, biedt u wandelingen, een permanente tentoonstelling en ook een ondergronds bezoek in de 6000 jaar oude mijnen aan.

OGroepen

De Silex’s bevindt zich in een groene omgeving. Deze site is een unieke plek om in groepsverband te ontdekken: wandelingen, natuurverkenning en archeologische ontdekkingen,  De Silex’s biedt voordelige tarieven voor groepen (vanaf 10 personen), evenals rondleidingen in het Frans of in vreemde talen.
Afdalingen naar de mijnen zijn ook mogelijk op reservering!

LPersonen met specifieke behoeften

Parking en toegang voorbehouden voor personen met beperkte mobiliteit, een museum op het gelijkvloers en aangepaste toiletten zorgen ervoor dat Silex’s voor een groter aantal toegankelijk zijn.

JScholen

Om de uitwisseling tussen het museum en de school rond hun gemeenschappelijke educatieve rol te bevorderen, bieden de teams van Silex rondleidingen aangepast aan elk leerjaar (in het Frans of in vreemde talen), creatieve workshops om te leren terwijl je plezier hebt en evenementen voor scholen het hele jaar door. Educatieve bestanden zijn ook beschikbaar met de inhoud van het museum, documenten, cursussen van uitbuiting in de klas … Om je zo goed mogelijk op de bezoeken voor te bereiden, is de toegang tot het museum gratis voor leraren.

MEntreprises

Bied uw collega’s, werknemers of partners een lonend ontspanningsmoment in een unieke omgeving. Ontdek de digitale ruimte en de voorgestelde verzamelobjecten en profiteer van de beschikbare faciliteiten op de site voor uw conferenties, recepties en andere evenementen.

1 B

Praktische informatie

Silex’s

Rue du Point du Jour 300
7032 Spiennes

  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek