Tour d’Anhaive = gedeeltelijke heropening op 02/05/2023 om 13u30

Centrum voor Archeologie, Kunst en Geschiedenis van Jambes (Namen)

De Tour d’Anhaive is erkend als museuminstelling door de Federatie Wallonië-Brussel. Het gaat om een klein hofstelsel (domeinstelsel) uit het einde van de 13e eeuw.

De Kerker (Toren) en de Logis werden respectievelijk geclassificeerd door de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen in 1943 en in 1981. De animatie wordt verzorgd door het Centrum voor Archeologie, Kunst en Geschiedenis van Jambes, onder toezicht van het Informatiecentrum van Jambes.

De Toren herbergt een permanente tentoonstelling met Gallo-Romeinse keramiek teruggevonden op begraafplaatsen in Jambes, evenals hamglas en aardewerk, getuigen van de lokale industrie. Ook staan ​​er jaarlijks verschillende tijdelijke tentoonstellingen op het programma. De plaats is voor iedereen toegankelijk en biedt rondleidingen.

De receptie en de animatie van schoolgroepen worden ook opgezet dankzij een educatieve tas. Dit omvat een rondleiding door de toren en de permanente collectie, een speciaal voor scholen ontworpen boekje en een pottenbakkersworkshop. Deze evenementen zijn helemaal gratis.

Toegang tot de Tour d’Anhaive is gratis.

Virtuele rondleidingen:
vertrek vanuit de Anhaive-toren – https://goo.gl/maps/5qEGFovRNKD2
vertrek van buiten de Anhaive-toren – https://goo.gl/maps/aAHUgcb37Jx

3 B

Praktische informatie

Tour d’Anhaive = gedeeltelijke heropening op 02/05/2023 om 13u30

Place Jean de Flandre, 1 à 5100 Namur (Jambes)

Andere musea in de streek