k Back /

Museumwinkel van het Archeoforum

De museumwinkel van het Archeoforum biedt een ruime waaier publicaties voor volwassenen en kinderen over het patrimonium, de Middeleeuwen, Luik… U vindt er een groot deel van de publicaties die uitgegeven worden door het lnstitut du Patrimoine wallon. Ten slotte vindt u er ook talrijke onuitgegeven artikelen met betrekking tot Luik (reproducties van kunstwerken en oude juwelen, glasramen…).

Archeoforum van Luik

Het Archeoforum van Luik is een van de grootste stedelijke archeologische sites in Europa. Het bevindt zich onder de Place Saint-Lambert, in het stadscentrum. Deze belangrijke plaats voor het erfgoed geeft tijdens een gloednieuw, mysterieus, verrassend en didactisch parcours een uniek beeld van de geschiedenis van de Stad en haar Prinsbisdom. Het project is uitgedacht voor volwassenen en kinderen en wordt het onmisbare vertrekpunt van elk bezoek aan Luik.

OGroepen

Onder de suggesties vind u “Een dag als Prins-Bisschop”. Een parcours die aan groepen van 15 tot 25 personen toelaat drie broeinesten van de geschiedenis van het Prinsdom te ontdekken: het Paleis van de Prins-Bisschoppen, het Archeoforum en de Schatkamer van de kathedraal. Een culturele route in het hart van de stad, gekoppeld aan een maaltijd samengesteld uit gastronomische specialiteiten van Luik.

lZie de aanbieding

JScholen

Terwijl de interactieve iPad tablets een familiebezoek bieden, inclusief spellen en manipulaties voor de jongste, worden verschillende animaties ontwikkeld op basis van verschillende onderwijsniveaus. Deze verschillende educatieve of recreatieve activiteiten behandelen de geschiedenis van de site, de overblijfselen van de verschillende gebouwen die men hier kan ontdekken, maar ook de levensstijlen van onze voorouders.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Een polyvalente ruimte met een capaciteit van 150 personen, met beeldrails, een verwijderbaar podium, verlichtings- en geluidsapparatuur, biedt een uitzonderlijke omgeving voor uw recepties, vergaderingen of conferenties. Toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

lZie de aanbieding

6 B

Praktische informatie

Archeoforum van Luik

Place Saint-Lambert
4000 Liège

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo