Schattenjachten Totemus x Marmaille&Co

Hoe? Wie durfde te zeggen dat nieuwsgierigheid een slechte gewoonte is?

Nee, nee en nogmaals nee!

Ontdekken, ruimdenkend en nieuwsgierig zijn, en spelenderwijs leren, dat zijn de essentiële missies die Totemus en Marmaille&Co, elk op hun eigen manier, nastreven.

Dit gemeenschappelijke punt is ons niet ontgaan… Dit jaar wilden we je dus veelvuldig verwennen, door samen jachtroutes te creëren die verwijzen naar de Marmaille&Co totemplaat!

Volg ons voor meer informatie!


Het Totemus x Marmaille&Co project is/zijn…

… een nieuw concept om gezinnen een volledige ontdekkingsdag te laten beleven, waarbij binnen- en buitenverkenning worden gecombineerd.

… 6 Totemjachtroutes (één in elke Waalse provincie en één in Brussel) die vertrekken vanuit een van de musea die lid zijn van het netwerk.

… een speciale “Marmaille&Co” badge verkregen na het voltooien van 3 van de 6 routes, die 120 extra toteez oplevert.

… de kans om andere thema badges te winnen.

… wandelingen met een gids als geen ander: Mani, de nieuwsgierige en avontuurlijke spin.

… een uitnodiging om de deuren van de musea van het netwerk te openen.

… de belofte van een geweldige tijd met de familie!

Jachten

Waals-Brabant

met de steun van…“Le Bois des Rêves, langs het water en de fontein”

Le Bois des Rêves (Het Dromenbos…), gelegen in Ottignies-Louvain-la-Neuve, in het hart van Waals-Brabant, is een unieke plek, midden in een ongerepte natuur, die bevorderlijk is voor verjonging en het ontwaken van de zintuigen. Het landgoed van 67 hectare is een ware oase van rust en nodigt iedereen uit om het water in al zijn vormen te bewonderen: een bezoek aan het Musée de l’Eau et de la Fontaine (Water- en Fonteinmuseum), een wandeling langs een beek, een visvijver in het gezelschap van watervogels of een wandeling langs het nabijgelegen meer van Louvain-la-Neuve. Een betoverende wereld die Mani je aanmoedigt om zonder uitstel te verkennen!

Binnenkort beschikbaar


Ontdekken

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

met de steun van…

“Het BELvue Museum: Brussel, zijn Belgisch karakter en zijn geheimen”

Brussel zit vol verrassingen en telt talrijke vaak onbekende rariteiten. Net als ons lieve landje… Vanuit het BELvue museum (gewijd aan België in al zijn facetten) heeft Mani een superleuke stadsroute samengesteld om de hoofdstad, haar rijke geschiedenis en haar smalle straatjes te (her)ontdekken. Daar gaan we!

Binnenkort beschikbaar


Ontdekken

Henegouwen

met de steun van…


“Le Grand-Hornu: er was ooit een kolenmijn in de Borinage…”

De voormalige kolenmijn Grand Hornu, die wordt beschouwd als een van de mooiste industriële archeologische vindplaatsen uit de 19e eeuw in Europa, staat sinds 2012 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het herbergt nu twee instellingen: het CID, Centre d’Innovation et de Design (Centrum voor Innovatie en Design), en het MACS, Musée des Arts Contemporains (Museum voor Hedendaagse Kunst). Als belangrijke getuige van het verleden is het vandaag een niet te negeren plaats van leven en cultuur. Mani nodigt je uit om zijn erfgoed zonder uitstel te ontdekken!


Ontdekken

Luik

met de steun van…“Museum van het land van Ourthe-Amblève: rotsen en mensen”

Comblain-au-Pont, bekend om zijn imposante kalkrotsen en zijn Interpretatiecentrum voor vleermuizen, herbergt het Museum van het land van Ourthe-Amblève, een instelling die ook bijdraagt aan zijn reputatie. Dit kleine dorp in het zuiden van de provincie Luik is vandaag een belangrijke getuige van de relatie die de mens had en heeft met steen, en dit sinds het paleolithicum. Het is precies dit essentiële erfgoed dat Mani je uitnodigt te ontdekken terwijl je je vermaakt, tijdens een aangename wandeling midden in de natuur.


Ontdekken

Luxemburg

met de steun van…

“Het Megalietenhuis: op weg naar een land van legendes”

Wéris, gelegen in de gemeente Durbuy, is een charmant dorpje dat geklasseerd is als één van de “Mooiste dorpen van Wallonië”. En met reden… Tussen legendarische stenen, dolmens, menhirs en opmerkelijke architectuur is Wéris, de echte Belgische hoofdstad van de megalieten, een plaats vol geschiedenis die het Maison des Mégalithes, de Dienst voor Toerisme en Mani je laten ontdekken via een origineel ludiek parcours van 6 kilometer! Trek je wandelschoenen aan en daar gaan we!

Binnenkort beschikbaar


Ontdekken

Namen

met de steun van…


“Ontdek het museumdorp!”

Welkom in Treignes! Genesteld in de gemeente Viroinval, in het hart van het Nationaal Park Entre-Sambre-et-Meuse, en op een steenworp afstand van de Franse grens, heeft dit kleine dorp van iets meer dan 600 inwoners de bijzonderheid vier musea te herbergen: l’Écomusée du Viroin, le Musée du Malgré-Tout, l’Espace Arthur Masson en le Musée du Chemin de Fer à Vapeur des 3 Vallées, waaraan le Musée du Petit Format de Nismes, op enkele kilometers afstand, moet worden toegevoegd.

Treignes is ook een authentiek dorp, met een duizendjarige geschiedenis waarin de inwoners hun omgeving en de prachtige landschappen die je vandaag de dag nog kunt bewonderen, hebben vormgegeven. Ga met Mani mee op een spannende schattenjacht, vol verrassingen!

Binnenkort bechikbaar


Ontdekken