Bastogne War Museum

Vlakbij het beroemde Mardassonmonument ligt het Bastogne War Museum, een nieuwe gedenkplaats gewijd aan de Tweede Wereldoorlog in België. Het plaatst de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in een nieuwe en moderne context, met de Slag om de Ardennen als invalshoek.

 

OGroepen

Het Bastogne War Museum, geopend sinds 2014, is een essentieel uitje in Wallonië en de provincie Luxemburg. Bezoek dit Center of Memory ’s ochtends of ’s middags (2 uur) om de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen te (her)ontdekken.

Groepen (vanaf 20 personen) genieten van een voorkeurstarief. De inkom kost 11 euro per persoon in plaats van het voltarief aan 14 euro.

Let op: voor groepen is reserveren verplicht. De reserveringsdienst is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9u30 tot 17u30.

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Omdat het Bastogne War Museum toonaangevend is in de moderniteit, is de hele route toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Op reservering kan er een rolstoel ter beschikking worden gesteld.

JScholen

Het Bastogne War Museum organiseert activiteiten speciaal voor scholen en jongeren. Deze originele themarondleidingen zijn ontworpen voor jou, de leerkrachten en je leerlingen om het meeste uit je bezoek aan het belangrijkste geheugencentrum in de Belgische Ardennen te halen. In combinatie met een interactieve en moderne reis, zul je op een originele manier deze tragische aspecten van onze geschiedenis kunnen ontdekken. Deze activiteiten zijn multidisciplinair van aard en kunnen natuurlijk deel uitmaken van het cursusprogramma geschiedenis, maar ook cursussen Frans en aardrijkskunde; mogelijk zelfs confessionele of seculiere ethische cursussen. Omdat deze activiteiten ook in het Nederlands en Engels beschikbaar zijn, kunnen moderne taaldocenten zich erbij aansluiten als ze dat willen. Deze globale aanpak is een geweldige kans om verschillende disciplines samen te brengen die nodig zijn voor de opleiding van uw studenten, toekomstige spelers in de politieke en culturele wereld.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Het kader van het Bastogne War Museum is ook bevorderlijk voor de organisatie van verschillende evenementen zowel binnen als buiten het gebouw (privéfeesten, recepties, snacks, dinercocktails, sit-down diners, barbecues, enz.).

Naast evenementen van openbare orde kan de infrastructuur van BWM worden verhuurd voor nachtfeesten en privé-evenementen.

Bijna 120 mensen hebben de mogelijkheid om zich in de kantine te vestigen. Deze biedt directe toegang tot een buitenterras met uitzicht op het Mardasson-monument. Op zonnige dagen kan dit terras natuurlijk ook op welke manier dan ook gebruikt worden.

De cafetariazaal heeft ook een klein amfitheater en een projector. Het communiceert rechtstreeks met de eerste kamer op de scenografische route. De diensten van een partnercaterer van het Bastogne War Museum zijn uiteraard beschikbaar voor alle soorten activiteiten.

KFamilies

Gratis bezoek aan de familiecursus!

Gezin pakket (2 volwassenen + 2 kinderen): € 38 (+ 7 € per extra kind)

Op zoek naar een activiteit met het gezin of met kinderen?

lZie de aanbieding

PSenioren

Senioren (65+): € 12

NStudenten

Studenten: 10 €

3 B

Praktische informatie

Bastogne War Museum

Colline du Mardasson 5
6600 Bastogne

  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek