Belfort van Bergen

Enige barokke belfort in België

Het Belfort van Bergen werd opgetrokken tussen 1661 en 1672, en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is de enige barokke klokketoren in België en het gebouw speelde eertijds een belangrijke rol in de bescherming van de stad. Door het ritme ingeblazen door zijn beiaard, was het ook beschouwd als een regulerend element van het stadsleven.

Het Belfort herbergt een interpretatiecentrum gewijd aan zijn geschiedenis, heden en verleden, en de criteria die het door UNESCO hebben laten erkennen.

KFamilies

Ga met je gezin op ontdekking naar de plek van het voormalig kasteel van de graaf. Ga op zoek naar de sporen van het kasteel in het park, zoals een kleine archeoloog, en observeer het panorama.

OGroepen

Het belfort bevindt zich in het hart van de stad Bergen. Een groepsuitje is een combinatie van culturele ontdekkingen, hedendaagse architectuur, een nabijgelegen ruimte voor catering en een levendige en dynamische stedelijke omgeving. Het Belfort biedt voordelige tarieven voor groepen (vanaf 10 personen) en rondleidingen in het Frans of in vreemde talen, die u naar de beiaard en de trommel leiden (maximaal 12 personen / groep).

JScholen

Om de uitwisseling tussen het museum en de school rond hun gemeenschappelijke educatieve rol te bevorderen, biedt het Belfort bezoeken aangepast aan elk leerjaar (in het Frans of in vreemde talen), creatieve workshops om te leren terwijl je plezier hebt en evenementen voor scholen het hele jaar door. Educatieve bestanden zijn ook beschikbaar met de inhoud van het museum, documenten, cursussen om in de klas uit te werken … Om je klasbezoeken zo goed mogelijk voor te bereiden, is de toegang tot het museum gratis voor leraren.

MBedrijven

Bied uw collega’s, werknemers of partners een lonend ontspanningsmoment in een unieke omgeving. Ontdek dit unieke UNESCO-erfgoed en geniet van de aanwezige faciliteiten voor uw conferenties, recepties of andere evenementen.

Verschillende ruimtes kunnen tot uw beschikking worden gesteld:
– De Kapel – formule “walking dinner” t/m 60 personen
– De Tuin

LPersonen met specifieke behoeften

Een specifieke ingang (Rue des Gades), een lift, parkeerplaatsen bij de ingang … maken de site van het Belfort voor een groter aantal toegankelijk.

3 B

Praktische informatie

Belfort van Bergen

Parc du Château
7000 Mons

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek