Computermuseum NAM-IP

Informatiebehandeling door de tijden heen

Het Computermuseum « NAM-IP », gevestigd in Namen, is volledig toegewijd aan de geschiedenis van de informatiebehandeling. Dit vanaf de oude tijden, via de behandelingen met ponskaarten, de grote en kleine computers, om tenslotte uit te monden op de tablets en smartphones, en ook een kleine glimp van de toekomst te verkrijgen.

OGroepen

Groepen hebben de mogelijkheid om het museum te ontdekken via een algemene of gespecialiseerde rondleiding. Het algemene bezoek belicht de basis van de computergeschiedenis van “calculus” tot smartphones! Tijdens de gespecialiseerde rondleiding kunt u het museum ontdekken en een aantal machines in actie zien, zoals een ponskaartworkshop uit de jaren 60. Bezoeken zijn aangepast aan het publiek en aan specifieke verzoeken.

lZie de aanbieding

JScholen

Het Computermuseum biedt een gevarieerd educatief programma over “computerintelligentie”. Er zijn animaties aangepast aan verschillende leeftijden vanaf het derde jaar lager onderwijs tot het hoger onderwijs. Het Computer Museum stelt ons in staat om de oorsprong te ontdekken van de machines die in ons leven alomtegenwoordig zijn en een reflectie aan te gaan over de razendsnelle evolutie van de informatica, de impact ervan en de ethische vragen die het genereert.

lZie de aanbieding

1 B

Praktische informatie

Computermuseum NAM-IP

rue Henri Blès 192a
5000 Namur

  • Classification des attractions en Wallonie (1)1 soleil
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek