Mundaneum

Opgestapelde historische kennis resoluut gericht tot de toekomst!

Als archiefcentrum en tijdelijke tentoonstellingsruimte, herbergt het Mundaneum een door de UNESCO-erkend erfgoed: de erfenis en ideeën van zijn oprichters Henri La Fontaine, Nobelprijswinnaar voor de Vrede, en Paul Otlet, baanbreker van de documentatie. In het begin van de 20ste eeuw hebben deze twee Belgen een systeem bedacht voor het verzamelen en indelen van alle kennis ter wereld. Met als doel: wereldvrede. Vandaag zorgen tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen, digitale hulpmiddelen, thematische conferenties en workshops ervoor dat het Mundaneum een kruispunt geworden is voor kennis van gisteren tot morgen!

MBedrijven

Het Mundaneum ligt in Bergen en bewaart een uniek erfgoed in een art-decogebouw: de voorvader van zoekmachines. Het omvat een tentoonstellingsruimte, een conferentieruimte met professionele audiovisuele apparatuur en een zonnige binnenplaats verbonden door een infrastructuur voor mensen met beperkte mobiliteit. Deze uitzonderlijke plek biedt een grote modulariteit voor uw recepties, walking dinners, trainingen of andere aangepaste formules. De ervaring van ons team wordt aangevuld door de knowhow van onze officiële cateraars en teambuildingpartners. U doet niets, wij zorgen voor alles!

lZie de aanbieding

OGroepen

Het Mundaneum is één van de weinige Belgische sites erkend door het European Heritage Label en  kan ook trots zijn om ingeschreven te zijn op de Memory of the world van UNESCO. Gratis of geleid bezoek (op reservering), koffie op aanvraag, speciale tarieven, bezoeken gecombineerd met andere culturele bezienswaardigheden in Bergen: groepen zijn echt welkom in het Mundaneum!

lZie de aanbieding

JScholen

Kinderen en adolescenten zijn de burgers en het publiek van morgen. Voor hen plaatst het Mundaneum animaties en bezoeken aangaande zijn geschiedenis, zijn hoofdpersonages in rechtstreeks verband met het heden, door de mogelijkheid te integreren die door de nieuwe technologieën aangeboden worden. Het Mundaneum, bijgenaamd de “papieren Google”, is ook een speler in “digitale geletterdheid”. De bemiddeling ontwikkeld door ons team moedigt vergaderingen, kritische ontwikkeling en vragen aan over de democratische kwesties van de hedendaagse samenleving.

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Het ongelooflijke erfgoed dat door het Mundaneum bewaard wordt zou nutteloos zijn als het niet voor het grootste aantal toegankelijk zou worden gemaakt. Daarom biedt de tentoonstellingsruimte educatieve bezoeken en activiteiten aangepast aan alle soorten publiek: slechthorenden, slechtzienden, artikel 27, enz. De recent gerenoveerde infrastructuren zijn ook geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

lZie de aanbieding

2 B

Praktische informatie

Mundaneum

76 rue de Nimy
7000 Mons

  • Musea om met het gezin te beleven!label marmaille
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek