MagMa – Marmermuseum

Steen en marmer door de tijden heen

Het marmermuseum veranderde zijn naam en wordt nu MagMa (Museum werkplaats geologie & marmer) genoemd. Het Museum is gelegen in de Laars van Henegouwen en het laat je steen en marmer ontdekken. Gaat in de spannende wereld van rotsen: geologie, paleontologie, veranderingen in de technieken van winning, beeldhouwkunst, bewerking, een showroom en een marmotheek rijk aan kleuren. En gloednieuw: een zaal voor kinderen, een laboratorium om alles over de Aardwetenschappen te leren (vulkanen, aardbevingen, fossielen…)! Alvast deze ervaring met je familie plannen.

OGroepen

Het dorpje Rance, gelegen in het weelderige groen, is een oude marmerstad dat u uitnodigt op een bezoek van het Marmermuseum, vandaag MagMa genoemd. Hier kan je op één uur tijd kennis maken met het Belgisch en buitenlands marmer. Je zult er de vele toepassingen van dit materiaal ontdekken dat de mooiste gebouwen van Europa sierde en dat je vandaag nog steeds zal verrassen in onverwachte implementaties. Een begeleide wandeling (1u30) in het dorp neemt je mee in de voetsporen van de oude marmerbewerkers, hun geschiedenis, hun leven en hun werk. Op reservatie!

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Dankzij specifieke animaties aangepast aan de verschillende kwetsbare doelgroepen, stelt het museum thematische bezoeken voor visueel gehandicapten, doven, geestelijk gehandicapten en personen met een beperkte mobiliteit voor. De toegankelijkheid is ook aangepast aan dit publiek: een lift bedient alle zalen.
Voor groepen alleen op reservering! Neem  rechtstreeks contact op met het museum voor meer informatie.

JScholen

Alle activiteiten bedoeld voor het schoolpubliek zijn interactief, dynamisch en aangepast aan elke leeftijdsgroep. Een brede reeks van voornamelijk wetenschappelijke thema’s zijn mogelijk, zoals alles over onze planeet Aarde of nog de ontdekking van het beroep van paleontoloog, de denkbeeldige reis van Tibotte, het verhaal van de steen … Een animatieprogramma is op aanvraag beschikbaar.

lZie de aanbieding

MBedrijven

De cafetaria is uitgerust met apparatuur geschikt voor conferenties of voor elk ander evenement. Het is mogelijk om uw receptie, seminarie of conferentie op maat voor te bereiden en te genieten van het museumbezoek. Een originele omgeving om zaken en cultuur te combineren. Neem contact met ons op voor alle details.

2 B

Praktische informatie

MagMa – Marmermuseum

Grand rue 22
6470 Rance

  • Classification des attractions en Wallonie (5)5 soleils
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek