Museum van de Gaume streek

Gaume van gisteren en vandaag

Het Museum van de Gaume streek illustreert de culturele identiteit van dit gebied tussen de Semois en de Chiers, en waardeert de geweldige menselijke, natuurlijke, industriële en artistieke hulpbronnen in de Gaume streek van gisteren en vandaag.

Van bij de oprichting in 1939 was het Museum gelegen in een overblijfsel van het Recollets klooster en werd dan in 1990 vergroot met een eigentijdse vleugel. Binnenkort komt daar nog een onafhankelijke galerij bij.

Dit Museum combineert archeologie, schone kunsten, Burgerlijke en religieuze etnografie, industriële en volkskunsten, regionaal meubilair, in zoveel verschillende benaderingen van deze unieke regio, die veel karakteristieken deelt met het Franse Lorraine.

OGroepen

Het Museum van de Gaume streek biedt vele rondleidingen, tegen een gereduceerde prijs en met verschillende thema’s. Specifieke verzoeken kunnen worden aangetroffen in het museum zelf, of in de verschillende satellietmusea van Montquintin, Buzenol / Montauban, Latour.

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Het museum is materieel uitgerust om mensen in moeilijkheden het best te kunnen ontvangen: lift, aangepast toilet en inductielus in de volgende Récollet-galerij. Maar om de collecties te ontdekken, gaat er niets boven de begeleiding van een getrainde gids.

lZie de aanbieding

JScholen

Het begrip van het verleden door het gevoel begrijpen, komt neer op het zich doordrenken met zintuiglijke beelden die men gaat intellectualiseren!  Dit is het programma dat wordt aangeboden door de educatieve dienst van het museum via zijn collecties en die van zijn satellietmusea in Montquintin, Montauban en Latour, en dit alles terwijl je plezier hebt. Op maat bezoeken, eensgezind met de docenten en het reeds geziene of nog te ziene klasprogramma.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Het Museum van de Gaume streek stelt zich voor om zijn muren beschikbaar te stellen voor verschillende recepties op basis van overeenkomsten en tarieven die in onderling overleg en op maat zijn vastgelegd, of in ruil voor een partnerschap of een sponsorschap. Neem contact met ons op voor meer informatie.

1 B

Praktische informatie

Museum van de Gaume streek

rue d’Arlon 38 - 40
6760 Virton

  • Toegankelijk voor PBMlabel velo
  • Kortingen voor minderbedeeldenlabel velo

Andere musea in de streek