Félicien Rops Fonds – Kasteel van Thozée

Plaats van uitzonderlijke herinnering, geclassificeerd als historisch monument

De Naamse schilder en beeldhouwer Félicien Rops (1833-1898) was zeer gehecht aan de streek van Mettet (Provincie Namen) en aan het kasteel van Thozée, een prachtig landhuis midden in de natuur. Elisabeth Rops, de kleindochter van de kunstenaar, heeft in 1994 de oprichting van het fonds opgewekt teneinde de familiale archieven te kunnen behouden et Thozée te redden van verval en vergetelheid. Sinds haar overlijden in 1996, doet het Félicien Rops Fonds deze plaats van uitzonderlijke herinnering, geclassificeerd als historisch monument door het Waals Gewest, herleven.

Alhoewel de renovatiewerken nog niet voltooid zijn, organiseert het Fonds regelmatig artistieke cursussen en residentiële workshops voor schrijvers en beeldende kunstenaars.

Buiten de door het Fonds georganiseerde activiteiten, is het kasteel van Thozée niet toegankelijk voor het publiek. Op reservering kunnen echter wel rondleidingen voor groepen voorzien worden. Het gelijkvloers en het park kunnen verhuurd worden voor privé- of bedrijfsactiviteiten.

OGroepen

Alleen op reservering: 250 € tot 400 € afhankelijk van het aantal bezoekers en de duur van het bezoek. Neem contact met ons op voor meer informatie.

lZie de aanbieding

MBedrijven

Het gelijkvloers en het park kunnen worden gehuurd voor privé- of zakelijke activiteiten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

lZie de aanbieding

2 B

Praktische informatie

Félicien Rops Fonds – Kasteel van Thozée

Rue de Thozée 12
5640 Mettet

Specifieke aanbiedingen

Andere musea in de streek