De Stoomtrein der drie Valleien

Een bezoek aan het stoomtijdperk !

Ontdek ons museum en combineer je bezoek met een reisje in een echte stoomtrein! Hier vindt u een mooie verzameling van locomotieven, treinwagens en spoorweguitrusting, en een indrukwekkende reeks fantastische getuigen van de geschiedenis van de stoomtrein.

Het museum is gelegen op de site van het oude treinstation van Treignes en is tevens het eindpunt van de toeristische spoorlijn Mareimbourg – Treignes. Zo kan je de Viroinvallei met een vintage trein doorkruisen: een onvergetelijke ervaring temidden van een prachtig landschap. Vertrek vanuit de rotonde in Mariembourg en mogelijke haltes in de charmante stations in de vallei.

In de grote loods van het museum droomt u over grote van 50 to 100 jaar oude locomotieven, met passie ter plaatse gerestaureerd. Hier ontdekt u dus de geschiedenis van machines uit vroegere tijden.

OGroepen

Ontdek de Stoomtrein der drie Valleien op de meest originele manier door een authentieke stoomtreintrip te combineren met een bezoek aan het museum met een grote collectie locomotieven. Een uitstap om te beleven met de ganse familie, tijdens senior trips, met verenigingen, … We beschikken over 2 “Bar / Restaurant”-wagons voor 70 personen, met houten stoelen uit de jaren ’30, personeel aan boord en verschillende decoraties. Meerdere formules: maaltijden bij stilstand of onderweg, voor lunch of ’s avonds. Gepersonaliseerde aperitieven in het museum en rondleidingen mogelijk op boeking.

lZie de aanbieding

JScholen

Heb je ooit op een echte stoomtrein gereisd? Ga deze machines uit een andere tijd ontmoeten en ontdek onze prachtige regio. De Stoomtrein der drie Valleien biedt op reservering het hele jaar door reizen per stoomtrein op maat voor grote groepen of in een panoramisch diesel motortreinstel voor kleinere klassen. In het Museum van de Stoomtrein zullen studenten pret beleven door deze machines, die veel werk vereisen om hun werking te garanderen, te ontdekken en zullen ze het laden van de steenkool, het vullen van de watertanks, het smeren en het verwarmen van de machine voor het vertrek kunnen bijwonen. De gemiddelde duur  voor een enkele reis is 40 minuten. Het Museum van de Stoomtrein vindt men in Treignes: tijdens een rondleiding veranderen onze kleine schoolkinderen in echte machinisten. Dan ontdekken we de uitvinding van de stoommachine, haar werking, hoe een stoomlocomotief te herkennen? Maar ook talrijke onderwerpen die worden aangesneden zoals verschillende spoorambachten, de industriële revolutie, de eerste treinreizen, het gebruik van de spoorweg tijdens de oorlog, de oorsprong van kolen, …

lZie de aanbieding

LPersonen met specifieke behoeften

Mensen met beperkte mobiliteit zijn welkom op de stoomtrein. Een wagon is speciaal aangepast voor een veilige reis van Mariembourg naar Treignes. Het museum is ook voor iedereen toegankelijk. Aarzel niet om met ons contact op te nemen voor meer informatie.

MBedrijven

Trakteer uzelf op een kleine luxe: een reis naar het verleden. Voor een “gestoomde” organisatie van allerlei soorten evenementen: seminarie, teambuilding, workshop, familiedag, incentive, productlancering, tentoonstelling, receptie, klantenbinding, netwerkontwikkeling, verjaardag, Sinterklaas voor de kinderen van het personeel, … Wij bieden u een reis per stoomtrein met verschillende speciale formules aan boord van het treinrestaurant, persoonlijk bezoek aan het Museum van de Stoomtrein, ontdekking van de werkplaats voor restauratie van locomotieven, …

lZie de aanbieding

6 B

Praktische informatie

De Stoomtrein der drie Valleien

Plateau de la Gare 101
5670 Treignes

  • Wallonie Destination Qualitélabel Wallonie destination qualité
  • Toegankelijk voor fietserslabel velo
  • Classification des attractions en Wallonie (4)4 soleils

Andere musea in de streek